Home » Druženje » Takmičenje u odbojci

Takmičenje u odbojci

 

odbojka Sl Brod

U Slavonskom Brodu, Centar za pružanje usluga u zajednici „ Kuća sretnih ciglica“ organizirao je takmičenje u odbojci u sklopu sportskih igara dječjih ustanova Slavonije. Ekipa Lipika osvojila je prvo mjesto i tako smo još jednom pokazali da je odbojka naša disciplina. Osim troje dječaka učestvovale su i tri djevojke koje su dale značajan obol u svim pobjedama koje je ostvarila naša ekipa. Ekipu su predstavljali:
Tereza O., Katarina M., Antonela H.,Zlatko O., Marko M. i Matej M.
Osim dobre organizacije takmičenja u odbojci, domaćini su se pokazali i kao dobri organizatori slobodnog vremena. Vrijeme do ručka djeca su provela u kuglanju, igranju pikada i stolnog tenisa. Ručak je ovaj put bio iznenađujući, naime djeca su dobila max./max. hamburgere kojeg su djeca, ali i mi odrasli jedva pojeli. Nakon podjele medalja sretni i veseli vratili smo se u Lipik.
U petak nas očekuje takmičenje u Osijeku u malom nogometu ( slijedi izvješće), potom takmičenje u Vinkovcima u plivanju te na kraju takmičenje u Lipiku u stolnom tenisu, gdje se također nadamo dobrom rezultatu. Interes za takmičenjem i druženjem i dalje je prisutan, bez obzira na nastale promjene u svim ustanovama na području Slavonije.

Ravnatelj
Goran Nikles, prof.

Comments are closed.