Home » Nekategorizirano » Sudjelovali smo na stručnom aktivu MDOMSP u svrhu usklađene provedbe novog Zakona o udomiteljstvu

Sudjelovali smo na stručnom aktivu MDOMSP u svrhu usklađene provedbe novog Zakona o udomiteljstvu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je u svrhu usklađene provedbe novog Zakona o udomiteljstvu dana 16. siječnja 2019. godine organiziralo stručni aktiv ravnatelja i stručnih radnika centara za socijalnu skrb, centara za pružanje usluga u zajednici i domova socijalne skrbi s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.

Predmetni stručni aktiv treći je u nizu od pet regionalnih stručnih aktiva koji se održavaju u razdoblju od 14. do 18. siječnja 2019. godine u prostorijama Ministarstva, a istom je prisustvovalo 68 sudionika.
Sudionike stručnog aktiva uvodno je pozdravila državna tajnica Marija Pletikosa te je navedenom prilikom naglasila važnost primjene novog Zakona o udomiteljsvu sukladno najboljem interesu korisnika, kao i važnost koordinacije rada centra korisnika, centra udomitelja i pružatelja socijalnih usluga. Kao i prethodnih dana tijekom stručnog aktiva savjetnica ministrice Zvjezdana Bogdanović predstavila je i ciljeve te sadržaj novog Zakona o udomiteljstvu, kao i prijedloge Odluke o visini opskrbnine za potrebe korisnika i Odluke o visini naknade za rad tradicionalnog udomitelja.
Tanja Žaja, načelnica Sektora za koordinaciju reformskih procesa i modernizaciju sustava socijalne skrbi i Marijan Gašparac, načelnik Sektora za nabavu i informatičku podršku upoznali su prisutne s novinama u aplikaciji SocSkrb u dijelu koji se odnosi na primjenu novog Zakona o udomiteljstvu.
Tatjana Katkić Stanić, načelnica Sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada centara za socijalnu skrb sudionike je upoznala s aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se unaprijedili instrumenti procjene udomiteljskih obitelji, a koje se provode u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku. Na kraju je Martina Štabi, voditeljica Službe za razvoj socijalnih usluga, udomiteljstvo i humanitarnu pomoć dala detaljnije smjernice za primjenu pojedinih odredbi novog Zakona o udomiteljstvu, kao i upoznala prisutne s postupkom donošenja novih pravilnika sukladno Zakonu te su u tu svrhu prikupljeni prijedlozi sudionika stručnog aktiva.

Izvor: www.mdomsp.hr

Comments are closed.