Home » Sport » Sportski susreti dječjih domova Slavonije u Osijeku

Sportski susreti dječjih domova Slavonije u Osijeku

sportski susreti djecjih domova slavonije 1

 

Na inicijativu Dječjeg doma “Klasje” Osijek, točnije njihovog odgajatelja Darka Krstina, u Osijeku je u srijedu, 06.04.2016. godine održano takmičenje u malom nogometu, u sklopu Sportskih susreta dječjih domova Slavonije. To je ujedno bila završna provjera za odlazak osmero naših korisnika (reprezentacija Slavonije do 17 godina) na WORLD CUP of CHILDREN from CARE HOMES.
Odgajatelj Darko je dobio mogućnost da u Poljsku, točnije Varšavu u vremenu od 23. – 24. 07.2016. vodi nogometnu ekipu dječaka koju čine korisnici iz D.D. Slavonski Brod, Vinkovci, Lipik i Osijek. Oni će braniti boje Hrvatske među 25 ostalih ekipa iz cijelog svijeta.

sportski susreti djecjih domova slavonije 2
Na turniru u Osijeku ekipa Lipika premoćno je osvojila prvo mjesto, s tri uvjerljive pobjede, sa skorom 16:0 i tako osvojili još jedan pehar koji će krasiti vitrine našeg Centra. Po završetku turnira odigrana je još jedna utakmica između reprezentativne vrste koja ide u Poljsku i najboljih pojedinaca iz sva četiri doma. Rezultat je završio neriješenim rezultatom 6 : 6, što je dobar rezultat, obzirom da su se reprezentativnoj ekipi suprotstavili korisnici stariji od 17 godina.
Boje Lipika u Poljskoj branit će MARKO MILADINOVIĆ, a postoji mogućnost da im se priključi još jedan igrač iz Lipika, što u ovom trenutku još nije potvrđeno. Bilo je lijepo gledati djecu kako se međusobno druže i takmiče, te su ravnatelji odlučili da se sa Sportskim susretima dječjih domova Slavonije nastavi i dalje. U Lipiku će se održati takmičenje u stolnom tenisu, u Slavonskom Brodu u odbojci, a u Vinkovcima takmičenje u plivanju.
S veseljem se prisjećamo uspjeha u Osijeku i radujemo se nastavku takmičenja u Lipiku.
Sportski pozdrav !!!

 

Comments are closed.