Home » Poslovanje ustanove » Aktiv ravnatelja Domova i Centara za pružanje usluga u Zagrebu

Aktiv ravnatelja Domova i Centara za pružanje usluga u Zagrebu

sastanak s ravnateljima djecjih domova u zagrebu

U utorak, 22.03.2016. godine u Zagrebu je održan sastanak ravnatelja i voditelja domova i centara za pružanje usluga u zajednici, voditelja vjerskih zajednica , udruga i drugih pravnih osoba koje pružaju socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Na sastanku su osim ministrice Bernardice Juretić bili nazočni i svi zamjenici, pomoćnici i savjetnici koji su vezani za rad službe za razvoj sustava socijalne skrbi i službe za djecu koje smo imali priliku upoznati i čuti njihova kraća obraćanja.
Važno je naglasiti da se sa procesom deinstitucionalizacije i transformacije ustanova socijalne skrbi i dalje nastavlja. U kratkom vremenu, već tijekom svibnja mjeseca, ustanove će imati mogućnost da apliciraju na EU fondove. Tim sredstvima moći će se podignuti kvaliteta i razina usluga kroz opremanje i rekonstrukciju postojećih jedinica, nabavku opreme ili vozila za pružanje izvaninstitucionalnih usluga, edukacije i tome slično. U zadnjem dijelu sastanka, ravnatelji ustanova dobili su priliku ukazati na probleme s kojima se susreću u procesu provođenja transformacije.

Post Tag With :

Comments are closed.