Home » Predavanja » Predavanje za roditelje djece poludnevnog boravka i stručne radnike Centra

Predavanje za roditelje djece poludnevnog boravka i stručne radnike Centra

U ponedjeljak, 09.05.2016. godine održano je stručno predavanje za roditelje djece poludnevnog boravka iz Lipika, Pakraca i Poljane na temu : „Obiteljsko okruženje i komunikacija unutar obitelji“.Predavanju se odazvao prihvatljiv broj roditelja koji su bili prilično kooperativni i spremni na suradnju. Temu su zajednički prezentirale socijalna radnica Martina Zanetti Pleša i psiholog Matija Cesar uz potporu prof. psihologije Jasminke Matić, suradnice Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje“SIRIUS“ iz Zagreba.

Predavanje-9-5-2016 -1
Nakon održanog predavanja za roditelje, prof. Jasminka je održala još jedno predavanje za stručne radnike Centra. Tema predavanja bila je :“ Komunikacija unutar kolektiva i ovladavanje stresom“. Tema uvijek aktualna i spoznajna preko koje ponekad olako prelazimo. Stres susrećemo na svakom koraku i u brojnim situacijama. Nekad možemo utjecati na njega, nekad nam se dogodi, a u većini slučajeva ga proživljavamo svaki dan. Trebamo naučiti boriti se protiv njega, prepoznati ga i svesti ga u okvire prihvatljivog. U protivnom naš život gubi na kvaliteti , a međuljudski odnosi umjesto da se grade i napreduju, oni poprimaju potpuno suprotan predznak.

Predavanje-9-5-2016 -2
Spoznajno ojačani očekujemo još jedno predavanje do kraja školske godine. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti pozvati i sve druge zainteresirane kolege kako bi svi zajedno proširili svoja znanja i na što kvalitetniji način pristupali djeci i njihovim problemima.
Hvala kolegici Martini i Matiji i prof. Jasminki Matić i naravno Centru“Sirius“.

Comments are closed.