Home » Poslovanje ustanove » Stručna posjeta delegacije Kantona Sarajevo

Stručna posjeta delegacije Kantona Sarajevo

Obzirom na dosadašnju suradnju dviju ustanova Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, u Lipiku će biti upriličena dvodnevna stručna posjeta stručnjaka iz područja socijalne zaštite koji dolaze iz Kantona Sarajevo.

U posjetu nam stižu:
– Gđa. Amela Dutbegović, ministrica u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo sa suradnikom,
– Gosp. Saudin Đurđević, direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, sa suradnikom,
– Gosp. Adnan Podžo, direktor Kantonalnog centra za socijalni rad Sarajevo sa suradnikom,
– Anisija Radenković, direktorica Hope nad Homes for Children u B i H,
– Jasmina Zulfikarapašić, koordinator multidisciplinarnog tima u HHC u B i H

Na sastanku koji će se održati 02. i 03.06.2016. godine u Lipiku bit će riječi o načinu transformacije naše ustanove, točnije Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik u Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik, koji pod tim nazivom djeluje od 30.10.2015. godine. Akcent će biti na novim uslugama koje pružamo, odnosno uslugama koje su propisane zakonom i kako to funkcionira u praksi. Obzirom da je proces deinstitucionalizacije u RH u središnjoj fazi provedbe, razgovarat ćemo i o problemima s kojima se suočavamo i kako vidimo daljnju transformaciju u okviru postojećih zakona.
Vjerujemo da ćemo uspjeti kvalitetno prezentirati proces transformacije koji bi njima mogao poslužiti kao jedan od modela za pokretanje promjena u njihovom domu u Sarajevu.
Radujemo se susretu s našim prijateljima iz Sarajeva.

Comments are closed.