Home » Nekategorizirano » Ministar Aladrović posjetio našu ustanovu

Ministar Aladrović posjetio našu ustanovu

Dana 02. siječnja 2021. godine našu ustanovu posjetio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u pratnji državne tajnice Margarete Mađerić te suradnika. Uvažene goste u Lipiku su dočekali ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Ivan Pušćenik, predsjednica Upravnog vijeća Jadranka Šimunović Katunar te svi djelatnici i korisnici, kao i gradonačelnik Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar te prof. dr. sc. Željko Glavić, donedavni ravnatelj požeške bolnice i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice. Na dolasku i podršci ministru i njegovim suradnicima se zahvalio ravnatelj Pušćenik, dodavši kako je poveznica Lipika i Siska značajna, jer kao što su djeca iz Siska nakon razornog potresa morala napustiti svoj Dom, tako su i lipička djeca na samom početku Domovinskog rata bila primorana napustiti Lipik, a Dječji dom je bio spaljen do temelja, međutim, obnovljen je u rekordnom roku.

“Nama je izuzetno drago što smo u mogućnosti bili pomoći. Istog trena nakon što nas je ravnateljica Doma Vrbina kontaktirala, otišli smo u Sisak po djecu te smo se odmah organizirali kako bi osigurali sve za njihov dolazak. Mi postojimo da pomažemo djeci u potrebi. Djeci je ovdje lijepo, ali njihova je jedina želja da se vrate u Sisak.”, rekao je Ivan Pušćenik.

“Mi smo jako lijepo primljeni, djeca imaju sve što im je potrebno. Pomoć se nudi sa svih strana, ali nam je potrebno vratiti se kući, u naš Sisak. Međutim, to mora biti jedna nova kuća jer mi našu dosadašnju kuću nažalost više nemamo.”, naglasila je ravnateljica sisačkog Doma Đurđica Pavešić-Herkov.

“I ovaj se puta pokazala ta hrvatska solidarnost kada je Lipik, koji je također u Domovinskom ratu uništen, pokazao veliko srce i primio jedanaestero djece iz Siska čiji je Dom Vrbina pogođen potresom. Sva djeca su zadovoljna sa smještajem koji im je pružen, ali logično je i očekivano da se žele vratiti kući. Statičari su na terenu i nakon što se utvrdi razina oštećenja, bez obzira koja razina bude, Ministarstvo će se pobrinuti da se njihov objekt obnovi kako bi se djeca u najkraćem mogućem roku vratila u Sisak. Također će financijski biti potpomognut i rad oba doma, ovog u Lipiku i onog u Sisku, kako bi se kvalitetna skrb i odnos prema djeci nastavio.”, rekao je ministar Josip Aladrović.

“Veliki je izazov pred svima nama, od lokalne zajednice pa do Vlade Republike Hrvatske, međutim, od prvog sata nakon što se potres dogodio, svi smo se uhvatili u koštac s problemima i siguran sam da ćemo ih uspješno riješiti. Sad je bitno osigurati kratkoročnu pomoć svima unesrećenima, kako socijalno ugroženima, tako i onima koji su ugroženi zbog toga što ne mogu boraviti u objektima koji su oštećeni. Naravno, odmah potom moramo ostvariti srednjoročne, odnosno dugoročne ciljeve, a to je obnova života, obnova objekata na području svih jedinica lokalne samouprave koje su pogođene potresom.”, dodao je ministar.

Izvor: www.compas.hr

Comments are closed.