Home » Nekategorizirano » Obavijest o provođenju projekta sufinanciranog sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju „NOVI DOM“

Obavijest o provođenju projekta sufinanciranog sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju „NOVI DOM“

Dana 24. rujna 2020. godine, potpisivanjem Sporazuma o izravnoj dodjeli financijskih sredstava između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, započela je provedba projekta „Novi dom“, koji je sufinanciran sredstvima EU, odnosno sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju.

Opći cilj projekta je pridonijeti boljoj integraciji djece bez pratnje u život zajednice, osigurati ranu integraciju putem prihvata, smještaja, skrbničke i psihosocijalne podrške i podržati njihovo uključivanje u život lokalne zajednice. Cilj je i osigurati usluge usmenog i pismenog prijevoda s hrvatskog jezika na jezik kojim se koriste djeca bez pratnje i obratno.

Korisnik projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Centar za socijalnu skrb Pakrac i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Comments are closed.