Home » Poslovanje ustanove » Zahvala suradnicima

Zahvala suradnicima

Nataša-prelazak-najavna.jpeg

Dragi prijatelji, suradnici, dragi kolege!

 

Nakon 30 godina rada u Dječjem domu Lipik, danas Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik i nakon što sam ustanovom rukovodio punih 26 godina, došao je trenutak da odstupim i da posao rukovođenja prepustim drugima. U tom vremenu kroz ustanovu su prošle brojne generacije djece koji su danas odrasli ljudi. S radošću se sjećam entuzijazma i zajedništva koje nas je pratilo na samom početku rada ustanove, kad je ustanova izrastala iz pepela, a toga se sada nažalost prisjećaju samo rijetki. Nakon obnove, ustanova je započela novi životni ciklus, mnoge su se stvari u odnosu na prije rata promijenile, rekao bih nabolje, mada su kolege i prije nas radile veliki i uspješan posao. Ne mogu se oteti dojmu i svojim počecima rada kad sam kao odgajatelj vodio svoju grupu djece od 28 korisnika, a tijekom dežurstva radio i s njih gotovo stotinjak.

Bilo je za očekivati da će se nakon Domovinskog rata prilike u društvu i samo društvo značajno mijenjati, a tome svjedočimo i danas. I naša ustanova doživjela je promijenu, prihvatili smo proces deinstitucionalizacije i transformacije kao i brojni drugi Dječji domovi i nadam se da ćemo u tome i nadalje biti uspješni. Unutar kolektiva bilo je prijepora i neprihvaćanja promjena , prije svega zbog straha da će pojedinci izgubiti posao. To mi zvuči razumljivo, ali ne i opravdano.

Vrijeme će pokazati i dati odgovore tko je bio u pravu. Već sutra mladi će imati prilike pokazati svoju kreativnost , izraziti svoju viziju razvoja ustanove. Želim da uspješno realiziraju sve svoje planove te da i dalje uspješno vode ovu ustanovu.

Obzirom da krajem ovog tjedna odlazim s pozicije ravnatelja, želim se ovom prilikom zahvaliti, prije svega,  nadležnom ministarstvu (MDOMSP) na razumijevanju i suradnji i pomoći koju su mi pružali tijekom mojih šest mandata, svim socijalnim radnicima brojnih CZSS s kojima sam također uspješno surađivao, što potvrđuje činjenica da je naša ustanova uvijek radila u punom kapacitetu. Zahvaljujem svojim suradnicima, kolegama i svim djelatnicima Centra , a svakako i ostalim kolegama i ravnateljima drugih ustanova socijalne skrbi s kojima sam dijelio zajedničke brige, ali i puno lijepih trenutaka. Nikako ne smijem zaboraviti zahvaliti  brojnim prijateljima i donatorima  koje sam imao prilike upoznati i od kojih sam puno toga naučio. Sada jasno vidim koliko je toga iza mene, na puno sam stvari ponosan i malo toga bi danas mijenjao.

 I na kraju želim zahvaliti svim dosadašnjim članovima Upravnog vijeća s kojima sam surađivao, a posebice aktualnom Upravnom vijeću što su mi dali poticaj da učinim korak za koji sam ne bih imao snage, da napustim ustanovu koju sam s ljubavlju i odricanjem stvarao  i potražim novo radno mjesto u kojem ću pronaći mir i neko novo zadovoljstvo.

Još jednom zahvaljujem svima , da ste mi živo i zdravo!

                                                                                 

Ravnatelj

                                  Goran Nikles, prof.                                          

Comments are closed.