Home » Nekategorizirano » Proslava Dana Ustanove

Proslava Dana Ustanove

U Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik u petak 7. prosinca obilježen je Dan ustanove, a tom je prilikom u Lipiku boravio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kojeg su dočekali lipički gradonačelnik Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar te ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Ivan Pušćenik i direktor LIRA-e Dejan Iličić.
Prije samog prigodnog programa obilježavanja Dana ustanove, održan je sastanak sa županom. Naime, u skladu s planovima resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku daljnji razvoj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik predviđa širenje socijalnih usluga na okolne lokalne zajednice: Kutinu, Novsku, Jasenovac kao i značajno ulaganje u daljnji razvoj ove ustanove u Lipiku. Preduvjet navedenih širenja socijalnih usluga je partnerstvo s lokalnim zajednicama i regionalnom samoupravom. Jedan od bitnih partnera je i Požeško-slavonska županija čiji je župan Alojz Tomašević na sastanku potvrdio uključivanje u daljnji razvoj ove ustanove, kao i usluga koje su usmjerene najranjivijim skupinama naše lokalne zajednice
Nakon pozdravnog govora ravnatelja Ivana Pušćenika, štićenicima Centra i uvaženim uzvanicima obratila se predsjednica Upravnog vijeća Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Jadranka Šimunović Katunar koja je istaknula kako je u fokusu Upravnog vijeća razvoj i napredovanje same ustanove s ciljem da njezini štićenici postanu uspješni ljudi. Ona je ovom prigodom zahvalila i odgajateljima na neiscrpnom trudu koji ulažu u rad s djecom.

Ova ustanova ima stoljetnu tradiciju na koju smo ponosni i u tome joj pružamo snažnu potporu. Njezina primarna misija je da osigura svojim štićenicima normalno i nadasve sretno djetinjstvo, a da je u tome i uspješna, može se čuti i od njezinih bivših korisnika koji se uvijek rado vraćaju u Lipik.“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Vi ste jedna velika obitelj koja djeluje timski i već sad znate što znači zajednički djelovati, raditi, pripremati, učiti… Siguran sam da ćete u budućnosti izgrađivati našu domovinu, našu županiju i svoj grad, nama na ponos, a vama na čast.“, rekao je, obraćajući se štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, dodavši kako Županija želi biti partner i pruža podršku ovoj ustanovi u njezinu razvoju, kao i njezinoj ulozi u izgrađivanju mladih ljudi da postanu uspješni građani.

Nama i našoj ustanovi je zaista drago što se naša Županija uključuje u naš razvoj te smo zahvalni posebno županu Alojzu Tomaševiću što je prepoznao naša nastojanja i trud da ovu našu ustanovu razvijamo i dalje. Želim se zahvaliti na pruženoj ruci suradnje i na ovom novom prijateljstvu naše ustanove i Županije u podmirivanju potreba najugroženijih stanovnika naše Požeško-slavonske županije. Veselimo se predstojećoj suradnji i zajedničkim aktivnostima te sam siguran da je ovo samo početak jedne kvalitetne suradnje.“, izjavio je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Ivan Pušćenik.

Tijekom programa obilježavanja Dana ustanove prikazan je kratki film o obnovi Dječjeg doma u Lipiku (današnjeg Centra za pružanje usluga u zajednici). Podsjetimo, Dječji dom Lipik nakon što je spaljen i razrušen u Domovinskom ratu, velikom zaslugom pukovnika britanske vojske Marka Cooka. dr. Marice Topić, Gorana Niklesa, Republike Hrvatske  i brojnih donatora,  obnovljen je i otvoren 15.12.1993. godine.
Izvor: compas.hr

Comments are closed.