Home » Nekategorizirano » Predavanje

Predavanje

 

Predavanje Dugančić 1
„Relacijska perspektiva u psihosocijalnom pristupu adolescentima i obiteljima“

U petak, 03.03.2017. godine u Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik održano je jednodnevno predavanje za stručne radnike našeg Centra. Predavanje na temu
„ Sram – Relacijska perspektiva u psihosocijalnom pristupu adolescentima i obiteljima“održao je prof. socijalne pedagogije Velimira Dugančića. Osim predavanja održane su radionice koje su nam puno pomogle u razumijevanju pojma srama kao unutarnjeg doživljaja, osjećaja manje vrijednosti, osjećaja koji nas obuzima u potpunosti, pojam koji se usko veže uz naš identitet i koji nam ukazuje na iskustvo prihvaćenosti u okolini.
Ovim predavanjem stekli smo novo iskustvo koje nas upućuje na razmišljanje i na drugačiji pristup prema klijentima. U radu s djecom, ali i obiteljima važno je izgraditi obostrano povjerenje, detaljnije istraživati emocije, bez stvaranja osjećaja moći. Osim toga, važno je stvarati situaciju u kojoj nema krivca, trebamo znati slušati i čuti druge, u potpunosti analizirati njihove osjećaje i onda nerijetko dolazimo i do osjećaja srama, koji u svima nama stvara osjećaj nelagode, neprihvaćenosti i potrebe da budemo skriveni .
Ovim predavanjem nadogradili smo postojeća znanja, poradili na sebi i svojim osjećajima, spoznali sram kao važan osjećaj koji prožima naše klijente i otvorili nove spoznaje u pristupu našim klijentima.
Predavanje ocjenjujemo vrlo uspješnim, kao i predavanje od prije godinu dana, sa željom da se suradnja i dalje nastavi. Žao nam je što ovo predavanje nismo mogli podijeliti s drugim, jer dobivene spoznaje znatno bi im pomogle u radu s djecom i njihovim roditeljima.
Iskren zahvaljujemo prof. Dugančiću.

Ravnatelj
Goran Nikles, prof.

Comments are closed.