Home » Nekategorizirano » Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ugovorio ESF projekt „Korak prema vama“ vrijedan preko 4,8 milijuna kuna

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ugovorio ESF projekt „Korak prema vama“ vrijedan preko 4,8 milijuna kuna

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik (Dom za djecu Lipik) 23. studenog potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korak prema vama“ u sklopu poziva „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije, broj poziva: UP.02.2.2.12.0002, komponenta 2, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.“ ukupne vrijednosti u iznosu od 4.898.762,40 kuna bespovratnih sredstava. Ugovor je potpisan na 24 mjeseca između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i CPUZ Lipik te predviđa razvijanje i širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga rane intervencije i savjetovanja i pomaganja na području 4 županije (Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska, Bjelovarsko-bilogorska). Projektom se predviđa uređivanje i opremanje prizemlja zgrade Švicarac, opremanje senzornih kabineta i kabineta stručnjaka, uz adaptaciju prilaza za korisnike smanjene pokretljivosti, nabava radne opreme i dva osobna vozila za stručne timove za rad na terenu, te nova zapošljavanja 6 stručnih radnika (psiholog, socijalni radnik, socijalni pedagog, fizioterapeut, logoped, rehabilitator) i jednog računovodstvenog referenta za administrativne poslove vođenja projekta. Projekt ima nekoliko komponenti te je usmjeren prema djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima kroz usluge rane intervencije i psihosocijalne podrške, zatim prema djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima kroz usluge savjetovanja i pomaganja i poludnevnog boravka, prema djeci s problemima u ponašanju i njihovim obiteljima kroz uslugu savjetovanja i pomaganja, te je naposljetku usmjeren jačanju svijesti o deinstitucionalizaciji sustava socijalne skrbi i poticanju razvoja udomiteljstva. Partneri na projektu su CPUZ Ozalj i Grad Novska.

„Ovo je naš prvi samostalni EU projekt značajnije vrijednosti od skoro 5 milijuna kuna za kojeg smo se dugo pripremali i na kojeg smo jako ponosni jer pokazujemo da postojimo, puno radimo i uključujemo se sa svim svojim kapacitetima i mogućnostima u podmirenje i razvoj svih dostupnih i potrebnih socijalnih usluga u široj zajednici. Ključna vrijednost projekta je rad s djecom s teškoćama u razvoju i savjetovanje i pomaganje djece i obitelji kao prevencija institucionalizacije. Zahvaljujem se na pomoći i podršci resornom Ministarstvu, Upravnom vijeću i radnicima ustanove jer smo ovim projektom potvrdili našu opredijeljenost prema razvoju i radu za opće dobro, za djecu u potrebi“, izjavio je Ivan Pušćenik, ravnatelj CPUZ Lipik.

Comments are closed.