Home » Zabava » Predstava povodom dana ružičastih majica

Predstava povodom dana ružičastih majica

U suradnji sa Centrom za psihološko savjetovanje „SIRIUS“ iz Zagreba, ravnateljicom Osnovne škole Lipik, kazališnom skupinom THE/ART0 HRVATSKE i našom malenkošću, proslavljen je Dan ružičastih majica, kako bi još jednom djecu upozorili o postojanju vršnjačkog i obiteljskog nasilja i kako se boriti protiv toga.

dan ruzicastih majica

U auli OŠ Lipik za VII i VIII razrede, dana 24.02.2016. godine, organizirana je predstava „NASILJE – za nasilje nema opravdanja“, koja slikovito govori o problemima nasilja i kako se te tome oduprijeti. Bilo bi jako korisno da su predstavu mogli vidjeti i njihovi roditelji, jer svi problemi vezani za nasilje uglavnom dolaze iz obitelji. Djeca samo preslikavaju ponašanje svojih roditelja što se najbolje moglo vidjeti upravo u predstavi. Većina ljudi nije niti svjesna svojih propusta, kao rezultat neimanje vremena za svoju djecu.

Želio bih pohvaliti kvalitetu izvedbe dvoje glumaca koji su u 45 minuta aktivne i veoma dinamične predstave izrekli svu problematiku nasilja i prikazali brojne primjere, kao podsjetnik da sve to možemo promijeniti, samo je potrebno malo dobre volje.

Ravnatelj
Goran Nikles, prof.

Comments are closed.