Home » Donacije » Darujmo srcem

Darujmo srcem

hns 1 darujmo sa srcem

Ženska inicijativa HNS-a Novske – „Darujmo srcem“ za djecu u Lipiku i za odjel pedijatrije u Sisku

 

Članice Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke Novska provodile su tijekom siječnja i veljače humanitarnu akciju „Darujmo srcem“,  prikupljale su, posteljinu, pamučno rublje, ručnike, pidžame te higijenske potrepštine, namijenjene Odjelu pedijatrije  Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku. Dio prikupljenih stvari donirali su i djeci Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

 

U Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik pakete je, uz zahvalu, preuzeo ravnatelj Ivan Pušćenik.

– Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik osnovan je 1922. godine i mi smo ustanova socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, savjetovanja i pomoći u kući zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Trenutno imamo 36 korisnika od 7 do 21 godine o kojima skrbimo na pet lokacija. Od toga su lokacije poludnevnog boravka u Lipiku, Poljani i Pakracu, a u Lipiku imamo i dvije lokacije za organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku te uz povremenu podršku. Naša ustanova ima 21 zaposlenika, od čega je 12 stručnih djelatnika koji rade neposredno u kontaktu s djecom. Često smo u kontaktu i s našim bivšim korisnicima, a jedan od njih je kod nas i zaposlen, rekao je Ivan Pušćenik, koji se ovom prilikom još jednom zahvalio za darove.

 

– Svima koji su prepoznali važnost ove akcije, koji su darovali srcem i tako razveselili one najpotrebitije zahvaljujemo u ime Ženske inicijative HNS-a Novska, kazala je Jelena Tahiri, predsjednica, najavivši sljedeću akciju povodom obilježavanja „Dana narcisa“, a koju će provoditi u subotu,  24.ožujka u Novskoj.

 

Izvor: compas.hr / Matija Kulhavi

Comments are closed.